Daily Archives:

Banorët e Hanit të Elezit që pritën të parët ushtarët e KFOR’it përshkruajnë emocionet 20 vjet pas

78-vjeçari Idriz Hoxha nuk arrin të përshkruajë me fjalë momentin kur nga kampi i Stankovecit në Maqedoninë e Veriut, 20 vjet më parë, dëgjoi për vendimin e NATO-së që të intervenojë në Kosovë. Ai, bashkë me familjen, kishte përjetuar gëzim të madh, e pa menduar gjatë, pavarësisht vështirësive, thotë se në këmbë u nisën drejt…

Gjermania do të vazhdojë përkrahjen e Kosovës

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, ka pritur në takim delegacionin gjerman të kryesuar nga zëvendës presidenti i Parlamentit Evropian, Rainer Wieland, me të cilët ka biseduar rreth zhvillimeve të fundit politike në vend dhe rajon si dhe për mundësinë e rritjes së bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve tona. Haradinaj ka njoftuar delegacionin gjerman për…

Mbi 1 miliard euro pasuria e politikanëve të Kosovës

Pasuria e kabinetit qeveritar, por edhe e deputetëve të Kuvendit të Kosovës kalon shifrën prej 1 miliard eurosh. Prej tyre vetëm një ministër dhe dy deputetë kanë deklaruar rreth 925 milionë euro pasuri. Deklarimi i pasurisë së zyrtarëve të lartë publikë në Agjencinë Kosovare Kundër Korrupsionit (AKKK) ka nxjerrë në pah faktin se sa të…