Gjermania e njeh patentëshoferin e Kosovës

Share
SHPËRNDAJE NË FACEBOOK

Është bërë e ditur se ambasadori i Republikës së Kosovës në Republikën Federale të Gjermanisë, Beqë Cufaj, është ftuar më 4 dhjetor në Ministrinë e Komunikacionit dhe Çështjeve Digjitale të Qeverisë së Gjermanisë.Thuhet se në këtë takim ambasadori Cufaj është pritur nga drejtori i kësaj ministrie, Guido Zielke, me bashkëpunëtorë.Midis dy shteteve pikë kryesore e takimit ka qenë njohja reciproke e patentëshoferëve midis dy vendeve pas aplikimit zyrtar që Kosova ka bërë vjeshtën e vitit 2018.Zielke ka njoftuar ambasadorin Cufaj se Qeveria e Gjermanisë e përkrah njohjen reciproke të patentëshoferëve mes Kosovës dhe Gjermanisë. Procesi në fjalë ka shënuar progres të dukshëm dhe po punohet që me hapa të shpejtë të përmbyllet procesi, i cili nga pala gjermane në nivel teknik përmbyllet nga ministria në fjalë dhe ministrat përkatës të 16 republikave gjermane në Konferencën e tyre vjetore. Kosova ka shënuar progres në këtë proces, shkruan indeksonline.Po ashtu, Zielke ka njoftuar ambasadorin Cufaj që një delegacion i kësaj ministrie në muajin janar do të udhëtojë për në Kosovë për të parë edhe gjendjen në terren: situatën me qendrat testuese, prodhimin e patentëshoferëve, sidomos shqyrtimin e situatës në aspektin e sigurisë rrugore në Kosovë- pasi që procesi lidhet drejtpërdrejt, sidomos me aspektet e sigurisë, me numrin e aksidenteve në rrugët e Kosovës.Gjithashtu, ambasadorit Cufaj i është thënë po kështu se Qeveria e Gjermanisë është plotësisht e vetëdijshme për nevojë dhe domosdshmërinë e përmbylljes së këtij procesi, prandaj del urgjenca e kësaj vizite.Nga ana tjetër, ambasadori Cufaj ka falënderuar për përkrahjen e vazhdueshme të Qeverisë së Gjermanisë dhe ka siguruar zyrtarët gjermanë që institucionet relevante në Kosovë janë të gatshme të presin delegacionin gjerman në janar, në Kosovë, përcjell albinfo.ch.

MarketingMaterialet dhe informacionet në këtë portal nuk mund të kopjohen, të shtypen ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër për qëllime përfitimi, pa miratimin e drejtuesve të “HaniElezit.Net”

Comments are closed.

error: Ndalohet përdorimi i materialit!